Goed doel

JINC

De plek waar je wieg staat, zou niets mogen zeggen over hoe groot de kans is dat je later goed terecht komt. In Groningen, waar relatief veel armoede voorkomt, is dat echter wel het geval. JINC doet hier iets aan.

De cijfers liegen er niet om: in Groningen groeit 10,2% van de kinderen op in armoede. Dat is bijna 2% meer dan in de rest van Nederland. De sociaaleconomische achtergrond van deze kinderen is van grote invloed op hun toekomstperspectief, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je een klein netwerk hebt en niet goed weet wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt?

JINC Groningen zet alles op alles om deze kinderen toch een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Met steun van partners stuurt Jinc jaarlijks vele honderden leerlingen op bliksemstage en kunnen vmbo’ers een sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.

Om het werk van JINC te ondersteunen doneren we voor iedere verkochte kertsteierbal 2 euro. Daarnaast zullen er dit jaar In de kerstboom op de Grote markt van Groningen 100 grote kersteierballen hangen die aan bedrijven en donateurs worden verkocht. De opbrengst hiervan gaat eveneens volledig naar JINC. WIl jij ook een eigen bal in de boom op de Grote markt? mail dan naar kersteierballen@gmail.com.

 Meer informatie over JINC vind je hier